Skype ergutab naisi tarkvara arendama

Skype korraldab rahvusvahelise naistepäeva puhul 7. märtsil tarkvaraarenduse foorumi naistele, mille teemaks on “Takistuste ületamine karjääriredelil liikudes”.

"Ülemaailmselt on tarkvaraarendus olnud ikka peamiselt meeste ala. Eestis oleme aga märkamas positiivset trendi – järjest rohkem naisi on tarkvaraarenduse erialaga tutvust tegemas ning Skype toetab seda igati, sest väärtustame soolist mitmekesisust nii tarkvaraarenduses kui teistel elualadel,” ütles Skype’i tehniline värbaja Alexa Glick.

CODESSi üritusel toimuvad interaktiivsed töötoad, arutelud ja esitlused, loomaks õhkkonda, kus naised saaksid vabalt rääkida oma isiklikest kogemustest tarkvaraarenduse erialal karjääriredelil liikumisest ning jagada tarvilikke nõuandeid, millest ka teistel õppida oleks.

Foorumil astuvad üles mitmed vähem või rohkem tuntud naistarkvaraarendajad. Teiste seas saavad sõna Fortumo arendusmeeskonna juht Jaana Metsamaa, kes räägib õigete valikute tegemisest, ning Skype Walleti meeskonna tarkvara arendusjuht Elina Kostabi, kelle teemaks on naiste arvu suurendamise võimalikkus tarkvaraarenduse erialal.

CODESS on vaid üks näide Skype’i ja Microsofti soolisele mitmekesisusele pühendatud tegevustest. Lisaks on veel rida teisi sellelaadseid projekte ja algatusi – näiteks pakub Microsoft tehnoloogiaprogrammi DigiGirlz, mis on suunatud keskkooliealistele tüdrukutele ning tutvustab karjääri võimalikkust tehnoloogiasektoris.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara