2. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Einhorn võttis tagasi hagi Apple'i vastu

David Einhorni juhitav riskifond Greenlight Capital tühistas kohtukaasuse Apple'i vastu pärast seda, kui firma ei võtnud päevakorda vastuolulist päevakorrapunkti aktsionäride üldkoosolekul.

Einhorn võttis tagasi New Yorgi kohtule esitatud hagi maailma väärtuslikuma firma vastu, mis käis firma suure vaba raha hulga kasutamise kohta, vahendab MarketWatch.

Apple oli sunnitud vastuolulise päevakorrapunkti eemaldama aktsionäride üldkoosolekult, kui läinud reedel otsustas kohus, et erinevate omavahel mitte seotud teemade hääletusele panemine ebaseaduslik.

Einhorn on välja pakkunud, et raha jaotamiseks aktsionäridele ja ühtlasi firma väärtuse tõstmiseks peaks Apple emiteerima eelisaktsiaid, mis maksaks aastas 4% dividendi.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755