Eduka Eesti võiduidee: lapsed programmeerima

Täna kuulutasid Äripäev, EMT, Tallinna Kaubamaja ja Danske Bank välja 10 000eurose peaauhinnaga arvamuskonkursi võitja.

Võitjaid oli kaks: Age McCanni loovjuht Heiki Urbala ja IT-konsultant Raul Ennus, kes mõlemad käisid välja idee õpetada lapsed programmeerima juba kooli esimestes klassides. 10 000eurone peaauhind jagatakse nende vahel võrdselt.

Ennuse ettepanek oli õpetada lastele varakult pigem seda, kuidas arvuti töötab ja mismoodi programmid üldisemalt toimivad, Urbala oli radikaalsem: tema ettepanek on õpetada mõne võõrkeele asemel esimesena hoopis konkreetset programmeerimiskeelt.

Teise koha ja 3000eurose auhinna pälvis Swedbanki investeeringute juht Tarmo Tanilas idee eest seada sisse riigi varahoidja amet. Kolmanda koha ja 2000eurose preemia vääriline oli ettevõtja Raul Allikivi idee ajada „õiget“ äri elamislubadega.

Arvamuskonkurss Edukas Eesti kestis 1. juunist 2012 1. märtsini 2013, selle raames avaldas Äripäev 86 lugu.

 

Osale arutelus

  • Ave Lepik, aripaev .ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara