Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Ülikool avas firmadele teenuste andmebaasi

Tartu Ülikooli kogemused, oskusteave ja aparatuur on koondatud vastvalminud teenuste andmebaasi, mis hõlmab koostöövõimalusi üheksas valdkonnas ja enam kui 60 erineva teenuse juures.

"Tänu mitmetele edukatele koostööprojektidele era- ja avaliku sektori ettevõtetega oleme valmis jagama Tartu Ülikooli kui teadusasutuse potentsiaali kõikide ettevõtetega, kel soov üheskoos teadlastega arendada tooteid või leida lahendus mõnele probleemile," ültes ülikooli ettevõtlussuhete talituse juhataja Alar Tõru.

Tema sõnul leidub teenuste andmebaasis teenuseid geofüüsikalistest uuringutest georadariga kuni kohalikele omavalitsustele ning riigiametitele pakutavate sotsioloogiliste uuringuteni. "Sellisel moel veebis pidevalt täienevat andmebaasi ei ole ettevõtetele veel Eestis tehtud," kinnitas ta.

Ühe populaarsema teenusena nimetab Tõru töökeskkonna sisekliima hindamist. "Ülikooli töökeskkonna labori kogemused ja masinapark võimaldavad mõõta siseruumide kasutamise rahulolu indekseid, müra, valgustatust, ventilatsiooni efektiivsust ja muud, andes nii hea ülevaate hoone tervisest kui ka selle asunikke mõjutavatest faktoritest," sõnas Tõru.

Sisekliima hindamisel on tehtud koostööd nii ettevõtetega, kes tegutsevad tööstusruumides kui ka organisatsioonidega, kelle igapäevatöö toimub kontoriruumides.

Ülikooli laborite ja muude struktuurüksuste teenused ehitus- ja kinnisvara, energia- ja mäetööstuse, töötleva tööstuse, töötervishoiu ja biotehnoloogia, põllu- ja metsamajanduse, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, veevarustuse ja kultuuriteaduse valdkonnas on koondanud lihtsalt kasutatavasse pidevalt täienevasse lühikirjeldustega varustatud andmebaasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755