Netflixi tehing DreamWorksiga kergitas mõlema firma aktsiat

Videote voogedastuse teenust pakkuva Netflixi aktsiahind tõusis 6%, kui firma sõlmis mitmeaastase lepingu DreamWorks Animationiga, et saada algupärast sisu, vahendas Bloomberg.

Netflixi teatel on kokkuleppe puhul tegemist firma suurima tehinguga algupärase sisu saamiseks. Ettevõte saab ligipääsu uutele sarjadele DreamWorksist, mis on loonud filmid nagu "Shrek", "Madagascar", "Kung Fu Panda" ja "How To Train Your Dragon".

"Netflix hakkab jõudma tasemele, kus sisu tootvad ettevõtted kaaluvad neid elujõulise turustamispartnerina," ütles Jeffries Groupi analüütik Brian Fitzgerald, kelle sõnul tulevad filmistuudiod pigem Netflixi juurde ja mitte vastupidi.

Tehing sisaldab rohkem kui 300 tundi uut sisu, mille hulka kuuluvad DreamWorks Animationi filmide tegelastest inspireeritud saated, uued mängufilmid ja Classic Media raamatukogu. Esimesed sarjad peaksid ootuste kohaselt jõudma Netflixis nähtavaks 2014. aastal.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 11:34 (Eestis kell 18:34) tõusis Netflix Inc 6,77% ja DreamWorks Animation SKG Inc 4,26%. Netflixi aktsiahind on aastaga tõusnud 246,33%.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara