14. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Larry Ellison: Apple on ilma Jobsita hukule määratud

Pea kaks aastat pärast Apple'i kaasasutaja Steve Jobsi surma on Oracle'i tegevjuht ja looja Larru Ellison enam kui veendunud, et "õunafirma" tulevik ilma tema loojata on kõike muud kui ere.

Jobs ning Ellison olid parimad sõbrad. Oracle'i juht nimetas Jobsi üheks tähelepanuväärseimaks inimeseks meie planeedil. Kuid nüüd on ta sõber läinud ning koos sellega ka tema usk Apple'isse, vahendab MarketWatch.

Intervjuus CBS This Morningule nimetas Ellison Jobsi "meie Edisoniks" ning "meie Picassoks". Ellisonilt küsiti seepeale, mis saab Apple'ist ilma nende visionärita?

"Me juba teame. Me oleme juba selle eksperimendi läbi teinud ja tulemus on teada," ütles Ellison. Ta tõstis sõrme õhku ning ütles: "Me nägime Apple'it Steve Jobsiga." Seejärel ta langetas enda sõrme ning lisas: "Me nägime Apple'it ilma Steve Jobsita."

Ta käsi kerkis taas tagasi õhku, lisades: "Me nägime Apple'it Steve Jobsiga," ja ta käsi langes taas ning Ellison lõpetas: "Nüüd me näeme uuesti Apple'it Steve Jobsita."

Ellison viitas ajale, kui Jobs astus Apple'ist tagasi 1985. aastal pärast võimuvõitlust toonase tegevjuhi John Sculleyga. Järgneva enam kui 10 aasta jooksul Apple'i turuosa ning aktsia hind kukkus, firma koondas inimesi ning juhtkonnas oli probleeme. Vaid pärast Jobsi tagasitoomist suutis firma käekäik muutuda ning asuda teele, kus ta praegu on.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755