BlackBerry kukub tehinguriski tõttu

Varem ülevõtmisspekulatsiooni abil kõvasti rallinud BlackBerry aktsia on täna aga miinuses, kuna ühe analüütiku sõnul võivad paljud tegurid seejuures kahjustada firma väärtust.

"Raha aktsia kohta, mida osad investorid loodavad firma eest saada, ei klapi lihtsalt," kirjutas Pacific Cresti analüütik James Faucette, kes soovitab BlackBerry aktsiat müüa. Tema sõnul on firmal bilansiväliselt 5,3 miljardi dollari eest ostukohustusi ning firma kinnisvara ja varade, sh patentide, väärtus võib paljude investorite ootustest oluliselt väiksem olla, vahendab MarketWatch.

BlackBerry aktsia hakkas rallima eelmine reede spekulatsiooni peale, et firma plaanib end erafirmale müüa ning börsilt lahkuda. Veel kiirema hüppe tegi aktsia esmaspäeval, kui firma kinnitas kuulujutte ning moodustas eraldi komitee võimalike variantide hindamiseks.

Täna on BlackBerry aktsia kukkunud 3,3%, makstes 10,58 dollarit. Hiljutisele ligi 20% tõusule vaatamata on Kanada nutitelefonide tootja aktsia 11% sel aastal odavnenud.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara