Ballmer numbrites: Microsofti käekäik tegevjuhi ajal

Kui investorid arutavad Steve Ballmeri pärandit, viitavad nad tihti Microsofti aktsiate kõrgustest langusele toomisele. Ettevõtte aktsiahind tõusis kosmilise hinnani  (59,56 dollarit) kõigest mõni nädal enne Ballmeri tegevjuhiks kinnitamist 2000.aasta jaanuaris.

Wall Streeti vaikiv hukkamõist Ballmeri suhtes on oluline tegur ettevõttele, mis otsib hetkel tegevjuhile mantlipärijat. Kuid on ka teisi numbreid, mis aitavad määratleda tarkvarahiiu 13-aastase ametijaga teist tegevjuhti.

Ballmer ei ole Bill Gates, kuid ta viis serveritarkvara, mis on hetkel ettevõtte suurim äri, enam kui kuuekordsele müügikasvule.

Office üksuse müük on kolmekordistunud. Ballmer tõi dividendid, mis oleksid investoritele, kes kogu tema ametiaja aktsionärid oleksid olnud, taganud 8,23 dollarilise tulususe.

Enne Ballmeri ei olnud müügil näiteks Xboxi. Peale esialgset suurt kahjumit, on selle müük viimasel finantsaastal sisse toonud 7,1 miljardit dollarit.

Isegi Windowsi äri, Microsofti algne rahalehm, on enam kui kahekordistunud peale Ballmeri tegevjuhiks saamist.  Samas on see number vaid osa kogu loost.  Aastal 2000 omas Windows enam kui 90% turuosast ning konkurendid praktiliselt puudusid.

Nutelefonide ja tahvelarvutite tulekuga ning Microsofti täieliku läbikukkumisega seda turuosa haarata, ennustas Goldman Sachs eelmisel aastal, et Windows on paigaldatud vaid kõigest 19% tarbijate kasutatavetele seadetele. See number peaks Ballmeri mantlipärijale põhjustama kõige enim peavalu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara