Rahanduskomisjon võib täna teha veebiülekande

Riigikogu rahanduskomisjon kaalub veebiülekande tegemist tänasest avalikust istungist, kus arutatakse ettevõtjais poleemikat tekitanud sõiduautode maksustamise ja vähemalt tuhandeeuroste arvete käibedeklaratsiooni lisal kajastamisega seotud küsimusi.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorra seadusele on komisjonide istungid kinnised. Komisjon võib aga kuulutada istungi avatuks, kui selle poolt hääletab üle poole komisjoni koosseisust.

"Seoses sellega, et avalikkuses on suur huvi nimetatud temaatika vastu, panen istungi avalikuks kuulutamise küsimuse istungi algul hääletusele ja kui otsus on positiivne, siis teeme ka veebiülekande," ütles rahanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL). Kell kaks algava istungi veebiülekannet on siis võimalik vaadata SIIN.

Rahanduskomisjoni tänase istungi arutelu on seotud menetluses olevate käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise eelnõudega.

Sester selgitas, et enne muudatusettepanekute üle otsuste langetamist peeti vajalikuks laiapõhjalise arutelu korraldamist, et tuua selgus üleskerkinud probleemide tagamaadele. "Soovime saada vahetut teavet ja argumenteeritud põhjendusi huvigruppide endi käest. Muudatuste eesmärk ei ole teha takistusi äritegevusega seotud ettevõtmistele, kuid peame vältima ka senise süsteemi väärkasutamise võimalused. Nende tõttu jäävad riigieelarvesse laekumata märkimisväärsed rahalised vahendid," ütles ta.

Komisjoni istungile on palutud huvigruppide seisukohti tutvustama esindus- ja katusorganisatsioonid: kaubandus-tööstuskoda, liisingühingute liit,  raamatupidajate kogu, maksumaksjate liit, autoettevõtete liit, tööandjate keskliit, autode müügi- ja teenindusettevõtete liit, teenusmajanduse koda, EVEA, kaupmeeste liit, kindlustusseltside liit, audiitorkogu. Kohtumisel osalevad ka valitsuse kui eelnõu algataja ning maksu- ja tolliameti esindajad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara