Lehis: presidendi otsus riigikogule suur üllatus ei ole

Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse esimehe Lasse Lehise sõnul ei tule ilmselt riigikogule üllatusena, et president jättis nn 1000euroste arvete seaduse eelnõu välja kuulutamata ja saatis riigikogule tagasi.

Riigikogu liikmed tunnistasid enne käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse vastuvõtmist, et neil on uuel aastal plaan seda muutma hakata, rõhutas Lehis.

„Riigikogu peaks vaatama presidendi argumente - sellest sõltub, kas seadust saab üldse sellisel kujul vastu võtta, kas peaks seda muutma või sellest täielikult loobuma,“ märkis Lehis. „Meie arvame, et sellest seadusest ei saa asja mitte mingis variandis. Seda paremaks teha ei õnnestu, aga võib-olla hakatakse mingeid vahepealseid versioone arutama.“

Küsimusele, kas presidendi otsust võis mõjutada ka ettevõtete pahameel, arvas Lehis, et see võib nii olla küll. „Kui arutelu ettevõtetega oleks tõsisem olnud, siis oleks ka eelnõu seletuskirjad paremini põhjendatud,“ sõnas Lehis.

Ta lisas, et ettevõtete põhiküsimus on ikkagi see, kas info, mida maksuametile oleks pidanud hakkama esitama, oleks toonud maksuametile ka reaalset kasu. „Meie arvates see maksupettuste vastu ei aita. Meil on alternatiivseid ettepanekuid, mida oleme nõus tutvustama - need on paremad ideed,“ märkis Lehis.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

Teabevara