Edward Snowden esitati Nobeli rahupreemia kandidaadiks

Kahe Norra poliitiku sõnul on NSA vilepuhuja teod toonud endaga kaasa stabiilsema ja rahulikuma maailmakorra, vahendab The Guardian.

Norra Sotsialistliku Vasakpartei poliitikute Baard Vegar Solhjell'i ja Snorre Valen'i sõnul on Snowdeni vilepuhumisega seotud avalik debatt ja riiklike poliitikate suunamuutused panustanud stabiilsema ja rahulikuma maailmakorra loomisse. Sellest tulenevalt on Solhjell ja Valen ühiselt esitanud Snowdeni Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

Kandidaadiks esitamine tähendab, et Snowden on üks mitmest nimedest, kellele komisjon rahupreemia andmist kaalub. Viieliikmeline komisjon ei avalikusta tavaliselt kandidaatide nimesid, kuid mõnikord valivad seda teha kandidaadi esitajad ise.

Nimesid saab komiteele esitada kuni 1. veebruarini. Komitee liikmed võivad nimekirjale kandidaate lisada esimese tähtaja möödumise järel toimuval koosolekul.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara