Tele2 ehitab Eestis 300 Mbps kiirusega mobiilivõrku

Tele2 uuendab tänavu oma olemasoleva võrgu tasemele, mis võimaldab kuni 300 megabitist allalaadimiskiirust.

Tele2 Eesti tehnoloogiadirektor Ervins Kampans ütles täna, et ettevõte vahetab kogu oma olemasoleva raadiovõrgu uue vastu, mis võimaldab varsti turulejõudvates Cat 5 tasemega telefonides ja võrguseadmetes kuni 300 Mbps allalaadimist ja 75 Mbps üleslaadimiskiiruseid. “Praegu on Cat 5 tasemel ainult testmasinad, kuid lõpptarbija seadmed peaksid turule jõudma tänavu aasta lõpus või 2015. aasta alguses,” ütles Kampans.

Kampansi sõnul on Tele2 uus võrk Eestis täielikult IP-põhine, mis võimaldab näiteks kiirust ja mahtu kaugjuhtimisega igas kohas ja ajal tõsta. “Samal ajal on võrk võimsam ja 25 protsenti energiasäästlikum,” ütles Kampans.

Kampansi sõnul on uue võrgu võimekus senisest kaks korda suurem ning kui seadmed järgi tulevad, siis on 100 Mbps stabiilne allalaadimiskiirus täiesti reaalne ja ka sobiv tulevikuteenusteks nagu 4K või isegi 4K 3D kvaliteediga videoedastus.

“Tehnoloogia liigub suunda, kus tulevikus on kõik pealaest jalatallani internetiga ühenduses,” ütles Kampans.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara