Autor: Rainer Saad • 20. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Facebook on meeleheitel?

Facebook ostab 19 miljardi dollariga idufirma WhatsApp. Ühe analüütiku sõnul näitab selline hiigelsumma, et Facebook on tõsiselt meeleheitel.

"See on hullumeelne raha. Ma arvan, et nad on selle eest väga palju üle maksnud ja nad on teinud seda seetõttu, kuna on meeleheitel," ütles Enderle Groupi peaanalüütik Rob Enderle CNBC-le.

"Nad on mures kasutajate arvu languse pärast ning üritavad kasutajate arvu suurendada sellega, et ostavad ettevõtteid, millel on kasutajaid. Kuid see meenutab mulle nii palju internetimulli ajastu strateegiaid," ütles ta.

WhatsAppi ostmine on Facebooki suurim tehing pärast seda, kui suhtlusvõrgustik ostis miljardi dollariga Instagrami. Facebooki juht Mark Zuckerberg on ka foto jagamise rakenduse Snapchat eest pakkunud kolme miljardit dollari, kuid see pakkumine lükati tagasi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755