Nokia tõi turule esimese Androidil töötava telefoni

Nokia tutvustas täna enda odava otsa Nokia X nutitelefonide perekonda, mis on esimesed Google'i Androidi operatsioonisüsteemi kasutavad Nokia telefonid. Firma eesmärk on võita kliente arenevatel turgudel.

Ilma maksude ja telekomide toetusteta maksab telefon 89 eurot ning on atraktiivse hinnatasemega klientidele Indias, Indoneesias ja Venemaal, mis firma sõnul täidab tühimiku nende tootevalikus, vahendab MarketWatch.

Lisaks sellele tõi Nokia turule veel kaks Androidil töötavat nutitelefoni - 99 eurot maksev Nokia X+ ning 109 eurot maksev suurema ekraaniga Nokia XL.

Android on populaarseim operatsioonisüsteem arenevates riikides ning tuhanded kolmanda osapoole tarkvaraarendajad teevad rakendusi just Androidile. Nokia mobiiltelefonide üksuse juhi Timo Toikkaneni sõnul suudavad Nokia X telefonid neid rakendusi "jooksutada".

2011. aasta alguses Google'iga koostööst loobunud Nokia jaoks on tegu riskantse sammuga, kuna firma on löönud käed Microsoftiga ning Nokia ülevõtmine peaks lõpule viidama loetud nädalate jooksul.

"Kolm aastat tagasi oleks see olnud ideaalne samm, kuid enam mitte," kommenteeris MarketWatchile IDC analüütik Francisco Jeronimo. "Mis siis juhtub, kui need Androidid on hitt ning Nokia hakkab kümneid miljoneid neid tarnima? Mis sõnumi saadab see arendajatele, tarbijatele ja investoritele Windows Phone'i jätkusuutlikkusest?"

Toikkaneni sõnul Microsoft teadis sellest sammust ning et Nokia insenerid on juba ammu töötanud oma Androidi strateegia kallal.

Microsofti kommunikatsioonijuht Frank Shaw kirjutas tänases blogipostituses firma kodulehel, et Microsoft on "hea meel" näha enda tooteid jõudmas Nokia uutele Androidi seadmetele. Ta lisas, et Nokia ja Microsoft on tegutsemas endiselt eraldi seisvate ettevõtetena kuni tehing pole lõpetatud ning Microsoft on jätkuvalt pühendunud enda Windows Phone'i strateegiale.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse, California

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara