Siemensi juht ei peaks Putiniga pildile minema

Saksamaa asekantsler ning majandus- ja energeetika minister Sigmar Gabriel taunis tööstuskontserni Siemensi juhi Joe Kaeseri hiljutist visiiti Venemaale, kus ta kohtus Venemaa presidendi Vladimir Putiniga viimase residentsis Moskva lähistel.

Gabrieli sõnul ei peaks Saksamaa ettevõtted euroopalikke väärtusi ärihuvide eest maha müüma.

"Ausalt, minu jaoks oli see stseen pisut kohatu," ütles Gabriel eile intervjuus telekanalile ARD. "Me ei taha majandussanktsioone, kuid me peame ka Venemaa presidendile näitama, et tema imperialistlik poliitika ei ole meile aktsepteeritav," vahendas ministrit agentuur Bloomberg.

Samal ajal kui EL ja USA üritavad Venemaad sanktsioonidega survestada Ukrainas tagasi tõmbuma, on Putin paljudele Saksamaa suurkorporatsioonidele oluline majanduspartner. Kriitiliste väljaütlemistega ELi ja sanktsioonide aadressil on esinenud teiste seas Adidase, ThyssenKruppi ja Deutsche Posti tippjuhid.

Kaeser kohtus Putiniga läinud nädala kolmapäeval, kui USA president Barack Obama väisas Euroopat. Siemensi juht kinnitas, et neil on Venemaal pikaajalised plaanid. Kaeser kohtus ja arutas koostööplaane ka Gazpromi juhi Alexei Milleriga.

Osale arutelus

  • Sirje Rank

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara