HTC ei suutnud mobiilidega kasumit teenida

Taiwani mobiiltelefonide tootja HTC teatas täna järjest juba teisest kvartalikahjumist, vahendab Bloomberg.

Esimese kvartali kahjumiks kujunes 1,88 miljardit Taiwani dollarit ehk 45 mln eurot. Analüütikud ootasid 1,71 miljardi Taiwani dollari suurust kahjumit. Ettevõte prognoosis 10. veebruaril, et kvartalikasum jääb 860 miljoni ja 3,11 miljardi Taiwani dollari vahele.

HTC tõi 25. märtsil turule oma One M8 nutitelefoni, millest loodetakse müügipäästjat. Ettevõtte on kogenud tugevamat konkurentsi Lenovo Groupilt ja ZTE-lt. HTC finantsjuht Chang Chialin ütles, et käive ja kasumlikkus paranevad tänavu, kuna pakutakse laiemas valikus keskmise hinnaga mobiiltelefone.

„Uued tooted tulid turule alles märtsis ja müük on isegi nõrgem, kui HTC prognoosis," ütles SinoPac Financial Holdingsi analüütik Calvin Huang. „Peame ootama maikuuni, et näha, kas M8 müük tuleb nii tugev, kui lootsime.“

Käive kukkus aastaga 42,8 miljardilt Taiwani dollarilt 33,1 miljardile. Analüütikud ootasid 35,4miljardilist käivet ja ettevõtte enda käibeprognoos oli 34-36 miljardit Taiwani dollarit.

Märtsis kasvas käive 2,2%, mis oli ettevõttele esimene kasvukuu alates 2011. aasta oktoobrist.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara