IBMi käive viie aasta madalaim

IBMi viimase kvartali käive oli viie aasta madalaim, kuna nõudlus on vähenenud ettevõtte serveritoodete järele.

Firma esimese kvartali kogukäive langes neli protsenti, 22,5 miljardi dollarini. "Nad on nii palju ootustele alla jäänud, et keeruline on juba järge pidada," ütles investoritele mõeldud uudiskirja High-Tech Strategist toimetaja Fred Hickey. IBMi käive oli madalaim pärast 2009. aasta esimest kvartalit.

Käive riistvara üksusest langes 23%, 2,4 miljardi dollarini.

"Varem oli nad sektori liidrid. Nüüd nad müüvad ühe äriüksuse teise järel. Niimoodi ei kasva," lisas Hickey.

Jaanuaris müüs IBM 2,3 miljardi dollariga Hiina personaalarvutite tootjale Lenovo enda madalama klassi serveriäri, et saavutada 2015. aastaks enda tegevuskasum 20 dollarit aktsia kohta. Eelmisel aastal kulutas IBM 3,1 miljardit dollarit kümne ettevõtte ostmiseks.

Tarkvara oli ainuke suurem üksus, mis mõningast kasvu näitas. Üksuse käive suurenes 1,6%, 5,66 miljardi dollarini.

IBMi esimese kvartali puhaskasum langes võrreldes eelmise aastaga 3,03 miljardilt dollarilt 2,38 miljardi dollarini või 2,29 dollarini aktsia kohta. Tulemustes oli arvestatud ka 870 miljoni dollariline kulu, mis oli seotud töökohtade vähendamisega.

Analüütikud ootasid IBMi käibeks 22,91 miljardit ja kasumiks 2,54 dollarit aktsia kohta.

Osale arutelus

  • Rainer Saad

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara