Autor: Kadrin Karner • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: loome uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte

Reedel alanud ja septembris lõpule jõudev AS EMT, Elion Ettevõtted AS-i ja AS-i Eesti Telekom ühendamise käigus luuakse uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõte. 

“Ühinemise eesmärk on muutuda veel kliendikesksemaks, pakkudes nii era- kui äriklientidele suurima ulatusega, kvaliteetseimat ja terviklikku teenust, lahendusi kogu telekomi- ja IT-sektori ulatuses ning väärtuslikku sisu,” ütles EMT, Elioni ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. “Tegutsedes ühise ettevõttena, ühendame oma tugevused tehnoloogias ja innovatsioonis, investeerimisvõime ja inimeste teadmised. Selle tulemusel loome Eestis uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte, et pakkuda suurimat väärtust turul ning edendada infoühiskonda.”

Lähiajal on plaanis turule tuua ka uued ühised teenuseid, sealhulgas erakliendile Minu TV (sisu kõikidel ekraanidel mobiilist telerini) ning ärikliendile ühendatud suhtluskeskkond (kõned, e-post, sõnumid). Samuti tuleb nii EMT 4G kui Elioni tulevikuvõrgus turule Eesti kiireim internet allalaadimiskiirusega kuni 300Mbit/sek. Kalm ütles, et testimised näitavad, et tulemusele ollakse väga lähedal. „Lairibas ehk Elioni poole peal oleme jõudnud kuni 500 Mbit/sek-ni,“ lisas ta.

Kolmel ettevõttel on juba praegu samad juhatuse ja nõukogu liikmed, samuti on moodustatud ühine juhtkond tegevuste juhtimiseks EMT-s ja Elionis. Loodava ühisettevõtte juhtkonda kuuluvad Valdo Kalm (ettevõtte juht), Valev Tõnisson (finants ja tugiteenused), Piret Mürk-Dubout (erasegmendi juhtimine ja turundus), Tarmo Kärsna (ärisegmendi juhtimine), Tiit Tammiste (tehnoloogia), Holger Haljand (operaatorteenused), Age Vanajuur (teenindus), Kaja Sepp (kommunikatsioon), Kristiina Maasik (juriidika) ja Janika Kuusik (personal).

Senised EMT, Elioni ja Eesti Telekomi inimesed jätkavad tööd ühinenud ettevõttes.

EMT ja Elioni poolt klientide ja koostööpartneritega sõlmitud lepingud, samuti kohustused ja varad lähevad ühinemise tulemusena üldise õigusjärgluse alusel üle AS-ile Eesti Telekom.

Ühinemine ei too klientidele ega koostööpartneritele kaasa vajadust seniste lepingute ümber sõlmimiseks. Lepingud jätkuvad samadel, ühinemise hetkel kehtivatel tingimustel. Ühinemise järgselt on EMT või Elioni asemel lepingupooleks AS Eesti Telekom ja selle ärinime alt väljastatakse tulevikus klientidele ka arved. Esialgu saab klient jätkuvalt kaks eraldi arvet kahe eraldi kaubamärgi (EMT või Elion) lõikes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755