Apple aktsia tõusis uue rekordini

Apple aktsia tegi eile uue hinnarekordi, mis viitab asjaolule, et investorite usk ettevõtet juhtivasse Tim Cooki on taastumas. Loodetakse, et Cook saab hakkama tiheneva konkurentsiga ja suudab innovatiivsuse taastada.

Eile ületatud hinnatase – 101,09 dollarit aktsia kohta – on tähtis, sest viimati oli ettevõtte aktsia nii kõrgel 2012. aasta septembris. Pärast kauplemispäeva lõppu maksis Apple aktsia 100,57 dollarit, mis tähendab, et ettevõtte turuväärtus on rekordilised 602 miljardit dollarit.

Apple aktsia oli 2013. aasta aprillis kukkunud 55,01 dollari peale. Sellega langes ettevõtte turuväärtus lausa 300 miljardit dollarit. Languse tekitasid mured, et Steve Jobsita pole tehnoloogiahiid piisavalt innovatiivne ning kõik ideed on lihtsalt otsas. Kartusi süvendas iPhone’ide ja iPadide müügi langus ning Samsungi esiletõus nutitelefonide ja tahvelarvutite turul.

Nüüd on näha aga märke, et Samsungi seadmed on populaarsust kaotamas. Samal ajal valmistub Apple uue iPhone’i väljalaskeks. Samuti ootavad investorid Tim Cooki avaldusi uute toodete kohta, mis Cooki sõnul avavad inimestele täiesti uued võimalused. Eelkõige oodatakse nutikella, mis sisaldab inimese tervist jälgivaid sensoreid.

Detaile Apple aga uute toodete kohta veel avaldanud ei ole.

Osale arutelus

  • Mait Kraun

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara