Koolijuhtide IKT konverentsil on luubi all tehnoloogia kasutamine õppetöös

Täna toimub Tallinna Reaalkoolis õpetajatele ja koolijuhtidele suunatud IKT-teemaline konverents „Kooli uus õppetava – tehnoloogia ja õpetamine“. Seekordse sügiskonverentsi fookuses on tehnoloogia laiaulatuslikum kasutamine õppetöös.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA), eKooli, Tallinna Haridusameti ja Tallinna Reaalkooli korraldataval konverentsil esinevad mitmed aineõpetajad ja digiharidusele kaasaaitajad. Konverentsi eesmärk on jagada kogemusi infotehnoloogia abil õppimise ja õpetamise huvitavamaks muutmisel.

„Konverentsil keskendutakse õppekavale ning antakse ülevaade, kuidas IKT abil õppekavas olevat uut õppetava juurutada ning milliseid meetodeid selleks kasutada,“ ütles HITSA juhatuse liige Ene Koitla.

Juba kaheksandat korda toimuv IKT konverents on õpetajate seas populaarne, 270 kohta täitusid vähem kui nädalaga. „IKT konverents on alati olnud populaarne üritus õpetajate hulgas, sest rõhk on praktilisel kogemusel –  infot jagatakse õpetajalt õpetajale,“  ütles eKooli juht Pille Parikas. „Lisaks on trendid ja IKT kasutamine õppetöös õpetajatele jätkuvalt väga olulised.“

Konverents koosneb praktilistest sessioonidest, kus tutvustatakse põnevaid projekte nii õpetajatele kui ka koolijuhtidele, samuti antakse ülevaade erinevate tehnoloogiate kasutusvõimalustest koolis ning arutletakse hariduses aktuaalsete küsimuste üle.

„Tehnoloogia parim pool on avastuskultuur - iga kivi alt leiab midagi uut ja mitte miski ei piira selle kasutamist algselt kavandatust erineval viisil. Vältida seda ei anna, aga mida teha, et me suudaks seda kuidagi kaasata ametliku mõiste "IKT koolis" all toimuvasse?“ küsib Peeter Marvet konverentsi avaettekandes.

Päeva lõpetab pidulik vastuvõtt õpetajatele, kus tunnustatakse digitaalsete õppematerjalide konkursi „Täna samm, homme teine“ 2013/14. õppeaasta finaliste.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara