Ilves: IT süsteemid tervishoius jäävad kümmekond aastat maha

IT süsteemid tervishoius jäävad kümmekond aastat maha võrreldes teiste valdkondadega, ütles president Toomas Hendrik Ilves Euroopa e-tervise üldist taset kommenteerides.

“Mitmete teiste teenuste kogemusest teame, et infotehnoloogia võib täielikult muuta ja täiendada meie praegust lähenemist. Erinevate IT lahenduste rakendamine nii ennetustöös kui ka raviteenustes parandab patsientide heaolu ja ka tervishoiusüsteemi üldiselt,” ütles president Ilves.

Eesti on olnud üks eeskujusid e-tervise lahenduste rakendamisel Euroopas. Euroopa Komisjoni 2014. aasta uuring e-tervise lahenduste kasutuselevõtust EL riikides näitab, et Eesti edestab keskmist taset 40% võrra, mis puudutab terviseandmete elektroonilist jagamist haiglate eri osakondade ja teiste tervishoiuteenuste osutajate vahel. Eesti paistab silma elektrooniliste retseptide kasutamise poolest (100-protsendiliselt kaetud) ja 63% haiglatest kasutavad erinevaid e-tervise lahendusi.

Eesti riigipea esineb 11. mail rahvusvahelise e-tervise nädala raames toimuva konverentsi avamisel Riias, kus peaesinejad on veel Euroopa Tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis ja Läti tervishoiuminister Dr. Guntis Belevics.  

E-tervise nädal 2015 toimub 11-13. mail Riias Kipsala messikeskuses, millest võtavad osa kõrgetasemelised riigiametnikud, tervishoiu- ning IT spetsialistid ja juhid üle maailma. Osalejatel  on võimalus õppida maailma parimatest praktikatest, kuidas tehnoloogia abil tõhustada igapäevaseid tervishoiuteenuseid, parandada arstiabi ja päästa elusid.

Lähemalt esitletakse nii efektiivseid näiteid IT lahendustest, hankeprotsesside läbiviimiste korraldamist kui ka potentsiaalseid finantseerimismudeleid. Tehnoloogiaettevõtetel on võimalik tutvustada valitsuste ja tervishoiuorganisatsioonide juhtidele oma lahendusi ja kohtuda valdkonna ekspertidega.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Derivco is looking for a SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

22. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara