Autor: Merlin Mägi • 23. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Programmeerimiskursuse lõpetajatest vanim 65- ja noorim 13-aastane

Selle aasta veebruaris paari päevaga 650 osalejat kogunud TÜ arvutiteaduse instituudi vaba juurdepääsuga e-kursuse „Programmeerimisest maalähedaselt“ lõpetas tunnistusega 400 inimest, kellest vanim oli 65- ja noorim 13-aastane.

Lõpetajate hinnangul oli kursus hästi läbi viidud ja nad pidasid seda õnnestunuks. „Väga suur hulk kursusel osalejatest ei olnud programmeerimisega varasemalt kokku puutunud. Seda suurem on heameel, et 95% lõpuküsitlusele vastanutest soovivad kursusega tulevikus jätkata,“ tõdes kursuse eestvedaja, Tartu ülikooli informaatika lektor Eno Tõnisson, kes usub, et juba tänaseks omandatud programmeerimisalased teadmised ja oskused annavad osalejatele olulise eelise tööturul või isiklikes igapäevategemistes.

Üle poolte lõpetajatest vastas, et kui nad peaksid endale uue eriala valima, siis tõenäoliselt teeksid valiku programmeerimise kasuks. Tõnissoni sõnul ongi ilmselt kursuse suurim panus selles, et inimesed saavad teatud ülevaate programmeerimisest ja selle temaatika sobivusest endale. Tagasiside hulgas oli ka neid, kes tunnistasid, et programmeerimine ei ole nende ala, aga neil oli hea meel, et nad osalesid ja said ettekujutuse programmeerimise olemusest.

Kursusel tutvustati programmeerimist ja selle seoseid teiste valdkondadega. Materjalide hulgas oli tekstilist materjali, videoid ja näidislahendusi, lahendada tuli erinevaid programmeerimisülesandeid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755