Täna toimub E-osalemise infopäev

6. mail korraldab Eesti Targa töö ühing E-uropa projekti raames E-Estonia Showroomis infopäeva, kus toimuvad e-osalemise teemalised ettekanded ja arutelud.

„E-osalemine tähendab inimeste aktiivset kaasamist poliitikasse ning selle loomisprotsessidesse läbi IKT vahendite – heaks näiteks on Euroopa kodanikualgatused,  veebipetitsioonid või avalikud konsultatsioonid“, kirjeldas Euroopa Parlamendi Infobüroo juhataja Kadi Herkül. „Ürituse eesmärgiks on neid võimalusi ja tööriistu tutvustada“, lausus ta.

Infopäeval esinevad Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse, Euroopa Parlamendi Infobüroo, Eesti Targa töö ühingu ja F-Secure Tugikeskuse esindajad.Tallinna Inglise Kolledži Väitlusklubi noored viivad läbi väitluse teemal "E-osaluse ja kasutajate anonüümsus". Üritusel tutvustatakse e-turvalisust, e-identiteeti ja e-käitumist ning Euroopapärast kaasamist. Lisaks korraldatakse Twitteri-mõttekoda Marju Lauristiniga.

E-uropa projekti raames korraldatakse 11 riigis mai teisel nädalal töötubasid ja konverentse, et kaasata veelgi enam kodanikke läbi IKT vahendite poliitikas kaasa rääkima. 7. mai on E-osaluse päev ja seda tähistatakse „Minu e-osaluse lugu“ võistluse avamisega. Kuni 30.juunini oodatakse üle Euroopa alates 16-aastaste kodanike kirjalikke või video lugusid. 12 inimest võidavad reisi Belgiasse, et oma lugu Brüsselis poliitika kujundajatele tutvustada.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

DERIVCO is looking for a TEST AUTOMATION TEAM LEAD

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara