Vaata, kes pretendeerivad Eesti parima e-teenuse tiitlile

Eesti ettevõtted, organisatsioonid ja eraisikud esitasid parima e-teenuse konkursile 67 e-teenust, mis aitavad lihtsustada igapäevast elu, tegeleda paremini äriga ning suhelda ametiasutustega. Esitatud kandidaatidega saab tutvuda siin.

Avaliku sektori teenuseid konkureerib 22, erasekori teenuseid 39 ning 6 kodanikuühiskonna teenust.

Omavahel võistlevad teenused alates e-residentsuse andmise keskkonnast pangandusteenusteni. Kandidaatide seast võib leida parkimiskorraldusteenuse, küttepuude elektroonilise hankimise teenuse, kaebuste infosüsteemi kui ka teenuse, mis võimaldab ettevõtetel oma klientide ees paremini vabandada.

Majandus- ja taristuministri Kristen Michali sõnul näitab esitatud teenuste suur hulk, et e-ühiskond pole kaugeltki valmis ning selle arendamine käib elavalt edasi. “Kui räägime, et Eesti soovib maailmas heade teenustega suunda näidata, siis see eeldabki, et igal aasta sünnib kümneid ja uuendatakse sadu teenuseid,” ütles ta.

Parima e-teenuse tiitel on suurim riiklik tunnustus Eesti e-teenustele ning selle aasta võitjad kuulutatakse välja 4. juunil.

Konkursi žüriisse kuuluvad Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) riigi infosüsteemide osakonna juhataja Aet Rahe, disainer ja ettevõtja Tõnu Runnel, kodanikuühiskonna ekspert Hille Hinsberg, ettevõtja Rain Rannu, World Summit Awardi esindaja Eestis Katri Ristal, Riigi Infosüsteemi Ameti analüütik Anto Veldre ning MKMi infoühiskonna teenuste osakonna juhataja Janek Rozov.

Konkursi kandidaatide seast valitakse välja ka teenused, mis esindavad Eestit rahvusvahelisel e-teenuste konkursil World Summit Award.

Konkurss „Eesti parim e-teenus 2015“ toimub EL struktuurifondide programmist „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine“ Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel. Konkursi ellukutsuja on Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) ning seda korraldab BDA Consulting OÜ.

Osale arutelus

  • Merlin Mägi

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

PASSWARE is looking for an OPERATIONS' MANAGER

Manpower OÜ

30. oktoober 2018

Teabevara