Nutitelefonid kaotavad sära

Tehnoloogia uuringufirma Gartner teatas oma kodulehel, et nutitelefonide müügi kasv selle aasta teises kvartalis on viimase kahe aasta tagasihoidlikem.

Teises kvartalis kasvas lõpptarbijale nutitelefonide müük võrreldes eelmise aasta sama ajaga 13,5 protsendi võrra.

Gartneri uuringute direktor Anshul Gupta lausus, et arenevatel turgudel olid nutitelefonide müügi kasvu mootoriks peamiselt odavama hinnaklassi 3G ja 4G telefonid.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga langes nutitelefonide müük Hiinas nelja protsendi võrra. Pressiteates seisab, et Hiina nutitelefoniturg on jõudnud küllastumispunkti ning esimese nutitelefoni ostjaid jääb üha vähemaks. See-eest hakkab turul suurenema korduvostjate osakaal.

Hiina näol on tegu maailma suurima nutitelefonide turuga: kõigist teise kvartali müüdud nutitelefonidest 30 protsenti müüdi Hiinasse. Seega, kui telefonide müük Hiinas kahaneb, mõjutab see ka globaalset turgu.

Suurim turuosa on jätkuvalt Samsungil, kelle haardes on 21,9 protsenti globaalsest nutitelefoniturust. Samas on Samsungi turuosa 4,3 protsendi võrra langenud. Suuruselt teine turuosa on Apple’il, järgneb Huawei, Lenovo ning Xiaomi.

Operatsioonisüsteemidest domineerib jätkuvalt Android, kelle turuosa on 82,2 protsenti. Võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga on see 1,6 protsendi jagu vähenenud. Veidi on suurenenud iOSi turuosa: eelmise aasta 12,2 protsendilt 14,6 protsendile. Järgnevad Windows ja BlackBerry, vastavalt 2,5 ja 0,3 protsendise turuosaga.

Osale arutelus

  • Pille Ivask

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a TECHNICAL WRITER

Derivco Estonia OÜ

15. detsember 2017

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Arvamused

Teabevara