2. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 uut maailma muutvat tehnoloogiaideed

Augusti viimasel nädalavahetusel toimus Tallinnas VUNK Garage48 arendusnädalavahetus, kus 10 000 euro suuruse investeeringu saamiseks pääses edasi võistlema 7 võimeka tehnoloogiaideega meeskonda. 

Esimeses ringis esitleti kokku 24 ideed, millele järgnes meeskondade komplekteerimine. Lõpuks jäi sõelale 12 ideed, mida asusid edasi arendama 5-8-liikmelised tiimid.

Pühapäeva õhtul toimus VUNK Garage48 arendusnädala finaal, kus pidi esialgse plaani kohaselt välja valitama 5 parimat meeskonda. Üllatuslikult sai TOP viiest aga hoopis TOP seitse, kuna nii žüriile kui mentoritele avaldas muljet meeskondade potentsiaal ja pühendumus ning nende äriideede võimekus kasvada ja saada iseseisvaks äriks.

7 parema hulka pääsesid järgnevad ideed: 

Need2Park rakenduse eesmärk on vahendada eramaa omanike parkimislahendusi ja aidata autojuhtidel leida sobivaid alternatiive tänaval parkimisele. Need2Park läbipaistava ärimudeliga teenusepakett on suunatud eramaa omanikele ning hõlmab kõike teenusega seotut, alates jooksvatest kuludest ja halduskuludest. Rakendus lubab parkla omanikul kasutada paindlikku hinnastust, mis omakorda võimaldab teenida suuremat kasumit. Igapäevaste parkijate jaoks on see samuti mugav lahendus, kuna mobiilirakenduse abil saab parkimiskoha leida ja broneerida ning parkimise eest ka tasuda.

MarinaAhoy on kõikidele seadmetele sobiv platvorm, mis ühendab meresõitjaid ja sadamaid. Lahendus võimaldab sadamal jälgida reaalajas liiklust ja samas oma teenuseid hallata. Jahikaptenid saavad aga luua ühenduse sadama ökosüsteemiga ja kasutada soovitud teenuseid. Rakendus kaotab registreerimisvormi täitmise vajaduse sadamasse sisenemisel. Kliendid saavad valida, kui kauaks nad sadamasse jääda soovivad, valida sadama teenuseid, mida nad kasutada soovivad ja tellida ka lisateenuseid alates sauna kasutamisest kuni jäätmevee puhastamiseni. Teenuste eest saab tasuda ühe klikiga.

AirsofTracker on platvorm Airsoft kogukonnale, mis aitab mängujuhtidel luua põnevate stsenaariumitega mänge, vastu võtta mängudele registreerimisi ja makseid, pakkuda mängijatele lisavõimalusi ja hallata tervet mänguprotsessi tahvel- või tavalise arvuti kaudu. Mängijad saavad liituda kaasahaaravate mängudega, näha mängu ajal kõike kaardil, suhelda mängu ajal mängujuhi või teiste mängijatega ning jälgida mängu ajal stsenaariumi eesmärke.

FeelingStream on internetipõhine kliendikogemuse platvorm, mis võimaldab kaardistada rahulolevad ja rahulolematud kliendid niisama lihtsalt kui Google Analytics näitab ettevõtte veebilehe külastatavust. Ärimudeli eesmärk on aidata ettevõtetel suurendada klientide rahulolu, sest rahulolev klient on kasumlikum ja lojaalsem ning soovitab ettevõtet ka teistele.

RebelRoam on täisteenusena toimiv WiFi pääsupunkt tellimusvedusid teostavatele ettevõtetele. Lahendus muudab piiriülese WiFi teenuse haldamise lihtsaks, kaotades vajaduse WiFi teenust pidevalt hallata. Eesti üks suurimaid tellimusvedusid teostav bussifirma Hansabuss on valmis RebelRoami pärast pilootprojekti edukat läbimist kasutusele võtma.

Connecty on teenus, mille abil saab teenida raha oma internetiühendust jagades. Samuti võimaldab Connecty inimesel kasutada kuumaksuvaba internetiühendust ja maksta vaid selle mahu eest, mida ta ka tegelikult kasutab.

Tippy abil saad oma mobiiliga jätta ettekandjale jootraha, kui sul sularaha kaasas ei ole.

Kõik 7 meeskonda jätkavad teekonda juba homme, 3. septembril, mis Tartus tutvustatakse oma ideid Eesti äriinglitele ehk EstBanile.

Samuti kindlustasid kõik 7 meeskonda endale koha neli nädalat kestvas kiirendieelses programmis, mida korraldavad Eesti Telekom ja Startup Wise Guys. Fookuses on meeskondade valideerimine ehk saada vastused küsimustele, kas meeskonnad ja projektide juhid on piisavalt tugevad, et nende ideed „lendaksid“ ja oleksid teostatavad.

Septembri lõpus toimub uus valimine, mille käigus selekteeritakse välja 2 meeskonda, kellega algab igapäevane mentorlusprogramm, et ideest saaks laienev ja iseseisev äri. Lisaks saab iga võistkond 10 000 eurot.

VUNKi näol on tegu Baltikumis ainulaadse kiirendiga, mille raames kutsub Eesti Telekom suurettevõttena üles uuendama telekomi valdkonda uute ja põnevate äriideede ning lahendustega. VUNKi eesmärk on leida parim sünergia suure ja stabiilse ning väikese ja kiire ettevõtluse vahel. VUNKi partnerid on sel aastal Garage48 ja Startup Wise Guys.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755