Eesti aitab Aafrikal e-riiki arendada

E-riigi Akadeemia ja Icefire esindajad külastasid Lääne-Aafrikas asuvat väikeriiki S?o Tomé ja Pr?ncipe, et kaardistada riigi IKT, andmebaaside ja registrite olukord ning valmistada ette e-riigi arendamise tegevuskava väljatöötamine. ?

“Hetkel arendab iga valitsusasutus oma IT-süsteeme ja andmebaase iseseisvalt ning koostööd kuigipalju ei tehta. Seetõttu võis näha mõnes ametiasutuses väga kaasaegseid IT-lahendusi, mõnes aga üsna suurt paberimajandust,” võttis hetkeseisu kokku projektijuht Martin Lään. Tema sõnul annab E-riigi Akadeemia ja välisekspertide väljatöötatav tegevuskava S?o Tomé ja Pr?ncipele praktilised juhised, kuidas e-riiki arendada, seda protsessi juhtida ja tegutseda teadliku tehnoloogiliste lahenduste hankijana. Tegevuskava valmib detsembriks 2015.

Missiooni käigus kohtusid eGA ja Icefire ASi esindajad riigi peaministri ja oluliste institutsioonide juhtidega, et saada ülevaade e-valitsemise võimekuse hetkeseisust. Samuti külastati erinevaid ametiasutusi, et oma silmaga näha andmebaase ja dokumentide töötlemist registrites.

S?o Tomé ja Pr?ncipe olukorda käisid kaardistamas eGA eksperdid Hannes Astok, Arvo Ott ja Martin Lään ning Icefire ASi e-panganduse ja e-maksuameti ekspert Aleksander Erlich.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara