Autor: ITuudised.ee • 23. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT - minu kirg 

Teadlaste Öö Festival on teadust populariseerivate sündmuste sari
Foto: www.teadlaste-öö.ee/
Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) võtab esmakordselt osa üleeuroopalisest teadust populariseerivast Teadlaste Öö Festivalist, osaledes 25. septembril Haapsalu Kultuurikeskuses toimuval messil ning teaduskohvikus ettekannetega „IT – minu kirg“ ja „Raketiga Ameerikasse – Ameerikast Kuule“.

HITSA avab Teadlaste Ööl Haapsalu Kultuurikeskuses kell 10-23 oma messiboksi „IKT haridustees“ ja annab külastajatele ülevaate info- ja kommunikatsioontehnoloogia kasutamisest alusharidusest kõrghariduseni välja. „Näitame huvilistele põnevaid vahendeid ning meetodeid, mida saab hariduse heaks tööle panna, muutes õppetööd mitmekülgsemaks, kaasaegsemaks ja kaasahaaravamaks,“ ütles HITSA ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets.

Teaduskohvikusse on külastajad oodatud kuulama IT-maailma telgitagustest, kus tudengid arutlevad teemal „IT – minu kirg“. Viimase hooaja "Rakett69" saates 2. koha saavutanud Kaarel Siimut peab ettekande "Raketiga Ameerikasse - Ameerikast Kuule’’.HITSA toob kohale valiku robootikakomplekte, näiteks tutvustab Bee-bot, Makey-Makey, Meet Edison, Raspberry Pi ja LEGO WeDO robootikakomplekte, mida järjest enam õppimises ja õpetamises kasutatakse. Mänguliste tegevuste kaudu selgitatakse ka nutiseadmete rakendusvõimalusi õppetöös. Messikülastajatel on hea võimalus teha teretutvust ja ise proovida uudset interaktiivset tahvlit. Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755