Autor: ITuudised.ee • 7. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uber ja MTA otsivad lahendusi jagamismajanduse maksustamiseks

Uber ja MTA otsivad lahendusi jagamismajanduse maksustamiseks.
Tehnoloogiaettevõte Uber ning Maksu- ja tolliamet loovad töögrupi leidmaks sobivaid lahendusi maksude tasumiseks laienevatelt jagamismajanduse teenustelt üle Euroopa.

„Maksu- ja tolliamet tahab pakkuda mugavat riiklikku teenust, mis võtab arvesse uute ärilahenduste võimalused ja vajadused", selgitas Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm. "Tulu teenimine ning selle pealt maksude maksmine ei tohi olla koormav. Maksuhalduri töö on siin mõelda, kuidas koostöös ettevõtjatega luua sujuvaid ja läbipaistvaid tehnilisi lahendusi, mis annavad ettevõtjatele kindluse, et asjad on korras.“

Uber Eesti tegevjuhi Enn Metsari sõnul aitavad globaalsed digitaalteenuse pakkujad nagu Uber suurendada jagamismajanduse potentsiaali, luues uusi võimalusi ja uut kasvu. "Eesti maksuametnikud näitavad tugevat eestvedamist Euroopas, olles valmis võtma omaks muutusi ning otsides uusi võimalusi lõikamaks kasu muudatustest, mida tehnoloogia ühele maailma IT-pealinnale toob," ütles Metsar.

Uberi ja MTA koostöö pilootprojektina valmib uus maksude deklareerimise platvorm, mis peaks lihtsustama maksude deklareerimise protsessi Uberi partnerjuhtidele. Esimesi tulemusi on oodata 2016. aastal.

Uberi ja MTA koostöö laiem eesmärk on edendada valitsuse e-Eesti tegevuskava, Uberi innovaatilist tehnoloogiaplatvormi ning kõnetada regulatiivseid väljakutseid digitaalajastul.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755