Pillesaar: tehke tulevikule mõeldes OÜ

IT-tööjõud, Jaan Pillesaar
Helmes AS tegevjuht Jaan Pillesaar.

20. oktoobril toimunud IKT Aastakonverentsil andis Helmese juht Jaan Pillesaar tulevikule mõeldes soovituse luua oma ettevõte.

Küsimusele, mida järgmist aastat silmas pidades tuleks ette võtta vastas Pillesaar lihtsalt. "Kui tahame, et majandus edeneks, siis minu soovitus on hakata OÜtama. Tehke oma ettevõte, kuid loomulikult makske ka maksud ära," ütles Pillesaar.

Riik saaks Pillesaare sõnul majandusarengule kaasa aidata sotsiaalmaksu radikaalselt vähendades ning sotsiaalset kaitset finantseerides teistest maksuliikidest. "Eestis on vähe IT-tööjõudu seepärast, et meil on kinninine tööjõuturg. Välistööjõudu ei sallita ning haridussüsteemist inimeste pealekasv on väga aeglane. Suletud süsteemis peabki tööjõud kiirelt kalliks minema. Meie IT-tööjõud on kallim kui Portugalis või Hispaanias ning seetõttu saavad nad Euroopas odavamaid pakkumisi teha kui meie."

Pillesaar andis mõista, et kui valitsus nii otsustab, siis tuleb Eestist välja minna. "Meil on Eestist väljas ka arendusüksused, näiteks Valgevenes, kus tööjõumaksud on oluliselt madalamad. Soovitan teile ka, ärge otsige Eestist tööjõudu, vaid vaadake väljast. Peamine põhjust miks Euroopa on äris maha jäänud on see, et maksustatakse tööjõudu, mis on rumal. Kui maksustame innovatsiooni ja töötegemist, siis annab see varem või hiljem tagasilööke, sest need ininesed lähevad teistesse riikidesse." 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara