Jaapan võtab Eesti eeskujul kasutusele ID-kaardi

ID-kaart
Peaminister Taavi Rõivas.

Jaapan on esimene suurriik, kes on Eesti eeskujul kasutusel võtmas digitaalset isikukoodi.

Peaminister Taavi Rõivas kohtus reedel Eesti e-teenustega tutvuma tulnud Jaapani majandusministri Akira Amariga ja arutasid kahe riigi tihedamate kaubandussuhete ning digiühiskonna arendamise üle.

Mul on hea meel, et Jaapan on astunud otsustava sammu 21. sajandi digiühiskonna alustala loomisel läbi unikaalse isikukoodi loomise,“ ütles Rõivas tunnustades Jaapanit nende digitaalse isikutunnistuse MyNumber projekti eduka alguse puhul. „Mul on hea meel, et Eesti kogemused ja teadmised ID-kaardist leiavad järgimist. Kindlasti teeme sel alal ka edaspidi tihedat koostööd.“

Kohtumisel andis Jaapani majandusminister peaminister Rõivasele üle isikliku MyNumber kaardi. Peaminister Rõivas ja Eesti IT-juht Taavi Kotka on esimesed välismaalased, kellele kaart on antud. Minister Amarist sai omakorda värske Eesti e-resident.

„Jaapan on Eestile oluline partner, mida ilmestab see, et kahe riigi vahelised investeeringud ja kaubandushuvi on hoogustumas,“ ütles peaminister Rõivas. Rõivas tunnustas Jaapanit USA-ga vabakaubanduslepingu sõlmimise puhul ja avaldas lootust, et lähitulevikus saab allkirjastatud ka Euroopa Liidu Jaapani vabakaubandusleping ning Eesti-Jaapani topeltmaksustamise vältimise lepe, mis parandaks oluliselt Eesti ettevõtjate sisenemist Jaapani turule.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

Teabevara