Autor: ITuudised.ee • 8. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

400 Eesti idufirmat leitavad uuest andmebaasist

Foto: Kuvatõmmis
Idufirmade investeerimis- ja kauplemiskeskkonna arendamisega tegelev iduettevõte Funderbeam ning Startup Estonia lansseerisid ühise Eesti iduettevõtete andmebaasi, mille eesmärgiks on aidata kohalikel ettevõtetel senisest enam väliskapitali kaasata.

Startup Estonia kodulehel kuvatavas andmebaasis on välja toodud üle 400 Eesti asutajatega idufirma. Iga ettevõtte kohta on toodud põhiandmed koos lühikese idee tutvustuse, tegevusvaldkondade kirjelduse, kaasatud investeeringute mahu ja arenguetapi määratlusega. Kõikide andmete alusel on võimalik ettevõtteid sorteerida. Andmebaasi  info pärineb Funderbeami platvormilt, mis on kogunud andmeid enam kui 150 000 iduettevõtte kohta üle maailma.

“Usume, et loodud andmebaasist saab tervele kohalikule ökosüsteemile oluline ja toetav tööriist, mis aitab parandada siinsete iduettevõtete nähtavust, eriti välisinvestorite seas. Mitmed senised Eesti idufirmade edulood on suurendanud investorite huvi siinsete ettevõtete vastu. Me saame sageli välisinvestoritelt küsimusi spetsiifiliste Eesti iduettevõtete kohta ja seni oleme vastamiseks andmeid kogunud käsitsi ja juhuslikult,“ selgitas andmebaasi vajalikkust Startup Estonia juht Mari Vavulski.

“Meil on hea meel jagada Startup Estoniaga Funderbeami kogutud andmeid Eesti idufirmade kohta ja seeläbi kohalikku iduettevõtete kogukonna nähtavust suurendada. Rõõm on koostööd teha iga organisatsiooniga, mis siinset ökosüsteemi toetab, sest lõppkokkuvõttes aitavad kogukonnale laienenud võimalused ju ka meid,” lisas Funderbeami asutaja Kaidi Ruusalepp.

Värsket andmebaasi eelesitleti eelmisel nädalal, 31.05-1.06 toimunud Eesti suurima tehnoloogiakonverentsil Latitude59. Andmebaas on leitav veebiaadressilt http://startupestonia.ee/startups. Kõik Eesti iduettevõtted on oodatud andmebaasi enda infot lisama või seda täiendama Funderbeami platvormil.

Startup Estonia on Eesti idufirmade kogukonda toetav riiklik algatus, mille eesmärgiks on muuta Eesti üheks parimaks kohaks maailmas iduettevõtte loomiseks. Selle saavutamiseks tehakse koostööd parimate inkubaatorite, kiirendite, avaliku ja erasektori organisatsioonidega, et moodustada ühtne ning tugev iduettevõtteid toetav keskkond.

Funderbeam on startup ettevõtete investeerimis- ja kauplemiskeskkond, mille kaudu saavad ettevõtted üle maailma kapitali kaasata, investorid aga üle maailma investeerida ja hiljem oma investeeringust loodud kauplemiskeskkonna kaudu väljuda. Funderbeamist leiab ka startup ettevõtete ja turu analüütika.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755