9. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Argo Virkebau: Ei saa ju leppida sellega, et ei leiagi töötajaid

Foto: Aali Lilleorg
Esimeses kvartalis suurenes vabade töökohtade arv võrreldes eelmise kvartaliga 25%. "Võtaks kohe 20–30 inimest tööle, kui oleks võtta, aga me lihtsalt ei leia neid," ütles Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau, kirjutas Äripäev.

Statistikaameti andmetel on sel aastal vabu töökohti palju juurde tulnud. Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga kasvas vabade töökohtade arv 14%. Võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga on vabu töökohti lausa 25% rohkem.

Enim otsiti esimeses kvartalis töötajaid info ja side sektoris, kus oli eelmise aasta sama ajaga võrreldes vabu töökohti lausa kaks korda rohkem.

Tele2 tegevdirektor Argo Virkebau sõnul otsib nende ettevõtte juurde müügiinimesi, täpsemalt telemarketingi müügispetsialiste ja ärikliendi müügijuhte. Need on valdkonnad, kuhu on Virkebau sõnul müük koondunud ja on võimalus kasvada. Paraku pole lihtne õigeid töötajaid leida.

„Võtaks kohe 20–30 inimest tööle, kui oleks võtta, aga me lihtsalt ei leia neid,“ lisas ta. Kui midagi muud üle ei jää, tuleb Virkebau sõnul hakata konkurentide poole vaatama ja vajadusel töötajaid üle osta. „Ei saa ju leppida sellega, et ei leiagi töötajaid,“ märkis ta. Konkurents on telekommunikatsiooni ettevõtete vahel tihe, kuid Virkebau usub, et Tele2 suudab vajadusel töötajaid endale meelitada küll.

Telia Eesti personalidirektori Janika Kuusiku sõnul on tunda, et nende sektoris on töökohti juurde tulnud. Töötajate üleostmisega Telia Kuusiku sõnul ei tegele.

Starmani tegevjuht Aivo Adamson märkis seevastu, et neil on piisavalt töötajaid ja mingit värbamiskampaaniat nad korraldanud pole.

Loe pikemalt Äripäevast "Vabade töökohtade uputus"

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755