Autor: Aali Lilleorg • 19. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma on Tallinna loonud 3200 uut parkimiskohta

Foto: Pixabay
Mullu Eesti parimaks E-teenuseks valitud idufirma Barking on aastaga Tallinna loonud 3200 uut parkimiskohta, mille väljarentimine omanikele igakuiselt lisaraha teenib.

Barking on 2015. aastal loodud mobiilirakendus, millega avaneb autojuhtidel võimalus parkida seni avalikkusele suletud olnud parkimiskohtadele, nagu erinevate asutuste parklad, korteriühistute parklad ja eraparklad.

Barkingu tegevjuhi Kustas Kõivu sõnul on aastase tegutsemise järel Tallinnasse loodud parkimiskohtade arv märkimisväärselt kasvanud. Tänaseks on rakendusel ligi 3000 püsikasutajat ja rakendust on alla laetud üle 15 000 korra. Samas on sel ka oma põhjus, sest võrreldes tänavaparkimisega on Barkingu kasutamine 40% võrra soodsam.

„Oleme teinud kalkulatsiooni, et ühtekokku oleme aidanud oma klientidel säästa 70 000 eurot. Lisaks teenivad need inimesed, kes oma parkimiskoha välja rendivad, südalinnas 100-200 eurot kuus,“ kinnitas Kõiv, kelle sõnul on turul endiselt ruumi uutele parkimiskohtadele. „Sama teenust kasutades on võimalik parkimiskohtade arvu suurendada 30% võrra. Nii aitame kasutada infrastruktuuri efektiivselt.“

Üha kasvav idufirma Barking on laienenud Budapesti, Riiga, Sofiasse ja Kiievisse. Järgmisena plaanitakse vallutada London, Helsingi ja Praha.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755