Aasta Ettevõte 2016 auhinnagalal tunnustati ka mitmeid IKT-sektori ettevõtteid

Aasta Ettevõte 2016 laureaat: AS Hekotek juhatuse esimehele Heiki Einpaulule annab Aasta Ettevõte 2016 auhinna üle Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.
Aasta Ettevõte 2016 laureaat: AS Hekotek juhatuse esimehele Heiki Einpaulule...

Aasta Ettevõte valiti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) konkursi Ettevõtluse Auhind ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli parimate seast. Sel aastal nomineerisid Aasta Ettevõtte tiitlile Eastman Specialties OÜ, Hekotek AS, Proekspert AS, Estonian Cell AS, SPS Grupp OÜ, Adcash OÜ Tallink Grupp AS ja Kohila Vineer OÜ. Side-, kommunikatsioon ja IT valdkonnas konkurentsivõimelisim ettevõte aastal 2016 on Telia Eesti AS.

„EASil on hea meel, et kandidaatide ring on täienenud erinevate valdkondade ettevõtetega. Tänavune Aasta ettevõte on masinatööstuse valdkonna lipulaev Hekotek, kelle toodetud seadmeid kasutavad Baltimaade suuremad puidugraanulitehased ja saetööstused. Lisaks on ettevõte investeerinud igal aastal mitu miljonit eurot tootmise laiendamiseks,“ lausus EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg.

“Ettevõtjate tunnustamine nende panuse eest ühiskonnas on kaubanduskoja jaoks alati tähtsal kohal olnud,“ kinnitasEesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. „Ettevõtlusauhindu üle andes tunnustame ja toome eeskujuks parimaid, kuid teiselt poolt väljendame sellega oma lugupidamist kõikide ettevõtjate ja ettevõtlike inimeste suhtes, sõltumata nende tegevusulatusest või valdkonnast,“ ütles Luman. „Oleme alati toetanud ettevõtliku mõtteviisi edendamist noorte hulgas ning loodame, et noore ettevõtja preemia traditsioon aitab sedagi eesmärki paremini täita.“

Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Tiit Kuuli: “Ettevõtete panus ühiskonna arendamisse väärib tunnustust igal päeval aastas. Igaüks, kes loob kasvõi ühe töökoha, aitab sellega kaasa kõigi eestimaalaste heaolu tõstmisele. Parimaid eristab teistest aga suurelt mõtlemine ja veidi “jalad maast lahti” unistamine samaaegselt piinlikult täpse teostuse ja kokkulepetest kinnipidamisega.

EASi Ettevõtluse Auhind 2016 võitjad:

 • Aasta uuendaja Estonian Cell AS
 • Aasta eksportöör Hekotek AS
 • Aasta piirkonna ettevõte Eastman Specialties OÜ
 • Aasta välisinvestor Kohila Vineer OÜ
 • Aasta disainirakendaja Proekspert AS

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Konkurentsivõime Edetabeli 2016 võitjad:

 • Konkurentsivõimelisim mikroettevõte 2016 – SPS Grupp OÜ
 • Konkurentsivõimelisim väike- ja keskettevõte 2016 – AdCash OÜ
 • Konkurentsivõimelisim suurettevõte 2016 – Tallink Grupp AS

Konkurentsivõimelisimad ettevõtted 2016 tegevusvaldkonniti:

 • Stora Enso Eesti AS, tööstus- ja energeetika
 • A. Le Coq AS, toiduainetööstus
 • Swedbank AS, finantsvahendus
 • Baltic Agro AS, hulgikaubandus
 • Telia Eesti AS, side-, kommunikatsioon ja IT
 • Tallink Grupp AS, turism
 • Tallinna Kaubamaja Grupp AS, jaekaubandus
 • E.L.L. Kinnisvara AS, kinnisvara
 • Sillamäe Sadam ASB, transport ja logistika
 • Merko Ehitus AS, ehitus
 • Olympic Entertainment  Group AS,  teenindus

Aasta Ettevõtte valis  esinduslik þürii, kuhu kuulusid ettevõtlusminister Liisa Oviir, majandus- ja taristuminister Kristen Michal, Aasta Ettevõte 2015 võitja Kodumaja Grupp juhatuse esimees Lembit Lump, Eesti Panga president Ardo Hansson, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo, ettevõtja Oliver Väärtnõu (Cybernetica AS juhatuse esimees) ja ettevõtja Ruth Oltjer (Chemi-Pharm AS juhataja, Aasta ettevõtja 2012).

Loe ka Aasta nooreks ettevõtjaks sai Taxify tegevjuht Markus Villig.

Äripäeva IT ja telekomi valdkonna TOPi võitjad
selguvad IKT Aastakonverentsil
Tutvu konverentsi programmiga ja registreeru SIIN.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara