Muusika abil programmeerima

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo ja elektroonilist muusikat viljelev Cartoon korraldasid 19. oktoobril programmeerimisnädala raames tudengitele töötoa, kus õpetati korraga nii muusika tegemist kui ka koodi kirjutamist.

“Enamik inimesi on tänapäeval passiivsed tehnoloogia kasutajad, samas ka väikese hulga teadmistega programmeerimisest on võimalik see tehnoloogia enda kasuks vägagi efektiivselt tööle panna. Näiteks on igaüks võimeline looma rakendust, mis hoiaks peal tema igapäevastel kuludel ning saadaks teate, kui ta on oma eelarvest üle läinud. Töötoa eesmärk on tehnoloogiakaugematele noortele teadvustada, et programmeerimisoskus on kasulik igaühele, mitte ainult IT-sektoris töötavale arendajale,” rääkis Fortumo tegevjuht Martin Koppel.

Fortumo arendajate juhendamisel õpetatati ligi sajale noorele muusikalise programmeerimise tööriista Sonic Pi kasutamist. Lisaks jagas Hugo Martin Maasikas Eesti populaarseimast elektroonilise muusika bändist Cartoon oma teadmisi muusikateooriast ja sellest, kuidas teha valmis hittlugu. 

Fortumo muusikalise programmerimise üritust organiseeriti üleeuroopalise Europe Code Week programmeerimisnädala raames. Eesti on Code Weekil osalevatest riikidest elanike arvu arvestades kõige suurema ürituste arvuga riik.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO is looking for a UX/UI DESIGNER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

DERIVCO is looking for a .NET DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

30. september 2018

Teabevara