Autor: Aali Lilleorg • 27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKT asekantsleri leidmiseks toimub avalik konkurss

Foto: Julia-Maria Linna
Järgmise aasta jaanuari lõpust lahkuva majandusministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsleri Taavi Kotka asemele sobiva inimese leidmiseks korraldatakse avalik konkurss, mis kuulutatakse välja novembrikuus.

Konkursi viib läbi avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon koostöös majandusministeeriumiga.

„Tänan Taavi Kotkat tehtu ja algatatu eest. Alustasime koos nullbürokraatia ideed, millest on tuule tiibadesse saanud aruandluse oluline vähendamine, riikliku sisemise paberimäärimise lõikumine ning tulevikus revolutsiooniliselt lihtsam aruandlus maksuametis,“ ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

Ta lisas, et sinna vahele jääb e-residentsusele hoo andmine ning pidev võitlus uute ideede ja ettevõtlusevormide eest. „Taavi tegi oma tööd südamega ning võttis südamesse, vahel ka seda, mida arvajad, mitte teadjad ütlesid. Ütlen siis teadjana, et hea töö ja Eesti Vabariik sai parem. Uued inimesed kes tulevad, peavad täitma suured kingad ja unistama sama julgelt, vähemat ei ootaks,“ sõnas Michal.

„Neli aastat avalikus teenistuses oli eriline kogemus, mis õpetas palju. Julgustan ka teisi ettevõtjaid riiki tööle tulema,“ ütles Taavi Kotka. „Väljakutsed on keerulised, samas mastaap ja saavutatav tulemus oluliselt suuremad kui ühes ettevõttes tehtav. Kokkuvõttes on see ju meie oma riik ja keskkond, mida arendame, keegi teine seda tööd meie eest ära tegema ei tule.“

IKT asekantsler koordineerib ministeeriumi valitsemisalas telekommunikatsiooni ja postside, riigi infosüsteemide ja infoühiskonna teenuste valdkonda puudutavate arengukavade väljatöötamist, elluviimist ja järelevalvet. Asekantsleri korraldada on ka nende valdkondade õigusaktide ettevalmistamine Eestis ning riigi seisukohtade koostamise ja kaitsmise eest vastutamine nii Euroopa Liidus kui ka rahvusvahelistes organisatsioonides.

Loe lisaks, mis oli Taavi Kotka üleskutse ettevõtjatele 25. oktoobril toimunud IKT Aastakonverensil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755