Autor: Aali Lilleorg • 8. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Affecto Estonia omanikuks saavad ettevõtte tegevtöötajad

Foto: Andras Kralla
Affecto Plc müüb Eestis tegutseva tütarettevõtte Affecto Estonia OÜ tütarettevõtte tegevtöötajatele. Tehing oli mõlemapoolselt kasulik otsus ning see kattub Affecto strateegilise suunaga.

Müügihinnaks on ligikaudu 1,8 miljonit eurot ning tehingu eeldatav üldine mõju Affecto Grupi 2016. aasta ärikasumile on 1,1 miljonit eurot. Affecto 2016. aasta prognoos ei muutu. Ettevõte kavatseb tehingu sõlmida käesoleva aasta detsembris.

Affecto sõnul suudab praeguses makroökonoomilises situatsioonis Eesti turul, kus on toimunud hinnatõus, palgasurve ja kohalike klientide nõudluse kasv, kõige paremini tegutseda iseseisev Eesti ettevõte.

Affectol on käsil kõikide oma võrgustiku kontorite vahelise sünergia tugevdamine. Pärast tehingu sõlmimist keskendub Eesti ettevõte täielikult juba olemasolevale piirkondlikule äritegevusele, mis on Affecto asejuhataja Iikka Lindroosi sõnul kõige kasulikum kohalikele klientidele ja töötajatele. Ühtlasi on müügitehing optimaalseks lahenduseks ettevõtte aktsionäride jaoks.

Affecto ja Eesti üksus jätkavad koostööd partneritena. See võimaldab jätkuvalt pakkuda ühiseid kohalikke tarnelahendusi Affecto rahvusvahelistele klientidele.

Infotehnoloogia ja arvutifirmade TOPis jagas Affecto Estonia 2015. aasta tulemuste põhjal 12.-13. kohta. 2015. aastal moodustas Affecto Estonia OÜ müügitulu 5,3 miljonit eurot, suurenedes 26% võrreldes eelmise aastaga. Müügitulust moodustas 74% müük Eestisse ja 26% eksport. Majandusaasta aruande põhjal moodustab põhilise osa käibest operatiivsüsteemide arendus. Töötajate arv on 70. Affecto Estonia OÜ juhataja on Andrus Altrov.

Affecto Estonia OÜ on tarkvaraarendus ettevõte. Põhilisteks tegevussuundadeks on ärianalüüsi süsteemide (business intelligence and data warehousing), geoinfosüsteemide ja veebipõhiste operatiivsüsteemide arendus.

Affecto osaleb Tallinna Teaduspark Tehnopoli juurde loodud Connected Health klastris. Affecto Estoniat huvitab klastris eeskätt terviseandmete ja haigusandmete kooskasutamise temaatika. Koos teiste klastriliikmetega on väljatöötamisel hajus indeks, mis võimaldab tulevikus tervise andmeid pärida erinevatelt teenusepakkujatelt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755