Autor: ITuudised.ee • 5. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA salateenistus koolitab koos RIAga Eesti küberturbeeksperte

Foto: Pixabay
Ameerika Ühendriikide Salateenistuse eksperdid õpetavad koostöös Riigi Infosüsteemi Ametiga (RIA) Eesti õiguskaitseorganite töötajaid ja küberturvalisuse eksperte.

Eesmärk on täiendada Eesti Euroopa Liidu eesistumisperioodil turvalisust tagavate ametnike oskusi küberriskide tuvastamisel ning intsidentide lahendamisel. Eesti eesistumine toob aasta teisel poolel Eestisse arvukalt kõrgetasemelisi üritusi, mis tingib vajaduse olla valmis turvariskide, sealhulgas küberriskide maandamiseks.

RIA kriitilise taristu kaitse valdkonna juhi Martin Mõtuse sõnul on USA koolitajatel valdkonna tippkompetents, mida nad jagavad Eestiga. „Selle kursuse toimumine Eestis ja Eesti ametnikele on oluline samm turvaekspertide oskuste täiendamisel," sõnas Mõtus. RIA-l on Ameerika Ühendriikide partnerasutustega pikaajaline koostöö. 2013. aastal sõlmiti ka Eesti ja USA riikidevaheline kokkulepe küberturvalisuse arendamiseks.Ameerika Ühendriikide Salateenistus on vanimaid õiguskaitseagentuure USAs. Selle ülesanne on tagada riigijuhtide turvalisus ning tõkestada valeraha valmistamist ja levitamist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755