Autor: ITuudised.ee • 10. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisriikide saatkondade töötajad Eestis saavad digitaalse diplomaatilise isikutunnistuse

Foto: Välisministeerium
Välisministeerium esitles 7. aprillil Eestis asuvatele välisriikide ning rahvusvaheliste organisatsioonide esinduste juhtidele uut diplomaatilist isikutunnistust, mis annab esinduste töötajaile digitaalse identiteediga juurdepääsu Eesti e-teenustele.

Välisminister Sven Mikseri sõnul soovib Eesti uue digitaalse diplomaatilise isikutunnistusega astuda sammu lähemale paberivabale, praktilisemale ning lihtsamale suhtlusele Eesti riigi ja siin asuvate diplomaatiliste esinduste vahel. „See on ainulaadne Euroopa Liidus ning loodetavasti innustab ka teisi jõudsamalt liikuma edasi e-Euroopa arendamisega,“ lisas välisminister Mikser.

Diplomaatiline isikutunnistus tõendab Eestisse akrediteerimist ja elamisõigust, näitab kasutaja diplomaatiliste puutumatuse ja eesõiguste ulatust.

Nüüd võimaldab digitaalne diplomaatiline isikutunnistus lisaks isiku füüsilisele tuvastamisele teha seda ka elektrooniliselt ning annab ligipääsu Eesti e-teenustele. Kaardi kasutaja saab Eesti isikukoodi, mis lihtsustab välisriikide diplomaatiliste esinduste töötajate asjaajamist Eestis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755