Autor: Indrek Mäe • 18. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook sai Euroopalt suure trahvi

Foto: Pixabay
Euroopa Liidu konkurentsiamet trahvis Facebooki 100 miljoni euroga, sest viimane andis 2014. aastal WhatsAppi omandamise kohta eksitavat informatsiooni.

Süüdistus seisneb selles, et Facebook lubas algselt WhatsAppi üle võttes selle kasutajaid automaatselt mitte Facebookiga liita. Kaks aastat järjest tehti seda aga ikkka.

„Leidsime, et tehniline lahendus selleks, et kahe platvormi kasutajad omavahel liita, oli olemas juba ülevõtmise hetkel,“ viitas konkurentsiamet sellele, justkui oleks Facebookil see liitmisplaan olnud algusest peale.Konkurentsiamet kiitis varem WhatsAppi Facebooki-poolse ülevõtmise heaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755