Autor: Liina Laks • 17. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Qualcommile tiksub trahv pool miljonit eurot päevas

Foto: Pixabay
Kuna USA kiibitootja ei näita Euroopa konkurentsiameti hinnangul üles piisavat koostöötahet konkurentsiseaduse rikkumise uurimisel, määrati kontsernile kopsakad trahvid.

Qualcomm kaotas kohtulahingu, milles palus peatada Euroopa Liidu konkurentsiameti otsuse, millega määrati USA kontsernile iga päeva eest, mil ta ei anna ametnikele välja uurimiseks vajalikke dokumente, 580 000 euro suurune trahv, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Qualcomm on öelnud, et ei saa dokumente uurijatele anda, sest "see ähvardaks ettevõtte finantstervist", nentis Euroopa Liidu kohtu presindent Marc Jaeger. Kui Qualcomm dokumentidele ligipääsu ei taga, võib trahv ulatuda miljonitesse eurodesse. Qualcomm ütles, et kui ta Euroopa Liidu nõutud info väljastama peaks, läheks see talle maksma vähemalt 3 miljonit eurot, tuhandeid töötunde ja sellega peaks tegema 50 töötajat ning 16 välisnõustajat.Euroopa Liit nõuab Qualcommilt dokumente kohtuasjas, mis puudutab kiipide müüki aastatel 2009–2011. Qualcommile heidetakse ette, et too müüs kiipe teadlikult liiga madala hinnaga, et hävitada väiksem konkurent, praeguseks Nvidiale kuuluv Icera.Qualcommi aktsia oli täna enne börsi avamist 0,35 protsendiga plussis, 57 dollari peal. Aasta algusest on aktsia kaotanud ligi 13 protsenti väärtusest.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755