Autor: ITuudised.ee • 20. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia kasumlikkus jätkas kasvu

Foto: Andres Haabu
Telia Eesti kasumlikkus jätkas teises kvartalis kasvu, suurenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1% ning ulatudes 22,3 miljoni euroni.

Ettevõtte teenuste müügitulu suurenes teises kvartalis 0,4% võrra ning ulatus 55,7 miljoni euroni.

Telia Eesti juhatuse esimehe Dan Strömbergi kinnitusel tegi ettevõte sarnaselt esimese kvartaliga ka teises kvartalis tugeva tulemuse.

„Mul on väga hea meel, et Telia kindlustas teleteenuste turul oma liidripositsiooni ning et oleme kindel turuliider ka kõigis oma teistes fookusvaldkondades ehk mobiili, lairiba ja IT teenuste äris.

Oleme olnud uute ja innovaatiliste lahenduste turuletooja ning näiteks aprillis avanes meie klientidel võimalus kasutada esimesena Eestis rändlusteenuseid Euroopa Liidus koduturu hindadega.

Teises kvartalis avasime maailma suurimas põlevkivikaevanduses maailma esimese maa-aluse mobiilsideühenduse, mis parandab oluliselt Estonia kaevanduse tööd nii efektiivuse kui ohutuse vaates. Lisaks oleme üks esimesi sideoperaatoreid, kes on tänaseks sulgenud tehnoloogiliselt vananenud PSTN telefonitehnoloogia ja viinud oma kliendid üle moodsatele ühendustele. Hetkel aga panustame palju sellesse, et vahetada välja vanu internetitehnoloogiaid nagu ADSL ning meil on ambitsioonikad plaanid klientide viimisel uutele tehnoloogiatele,“ märkis Strömberg.

Telia mobiililiitumiste arv kerkis juuni lõpuks 918 000-ni, mida on 30 000 võrra enam kui aasta tagasi samal ajal (888 000).

Tugevat kasvu näitab ka nende klientide arv, kes kasutavad Telia mobiilset internetti. Kui 2016. aasta teises kvartalis on neid 314 000, siis selle aasta juuni lõpu seisuga on see number kerkinud juba 347 000-ni.

Telia TV-teenust kasutas juuni lõpu seisuga 177 000 klienti, mida on paari tuhande kliendi võrra enam kui aasta tagasi. Telia lairiba internetiühenduse kasutajate arv suurenes varasemalt 231 000-lt 233 000-ni.

Telias töötab 1900 inimest ning ettevõte on oma fookusvaldkondade turuliider.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755