Autor: Artur Erik Lindmaa • 8. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Lietuva omandab Leedu IT-ettevõtte

Foto: Andres Haabu
Telia Lietuva allkirjastas aktsiate ostmise lepingu UAB Lietuvos Energija ja AB Litgridiga, et omandada 100protsendiline osaluse IT-taristu lahendusi pakkuvas firmas UAB Duomenų Logistikos Centras (Data Logistics Center). Lietuvos Energija müüb 79,64% aktsiatest ning Litgrid müüb 20,36%.

„Ühe modernseima ja arenenud andmeside- ja teenuste pakkuja omandamine Baltimaades annab võimaluse arendada pilvandmetöötluse-, IT- ja telekommunikatsiooniäri ning pakkuda innovaatilisi lahendusi oma klientidele,“ ütles Telia Lietuva tegevjuht Kęstutis Šliužas.

Tehinguks ettevalmistumine algas eelmise aasta novembris ning müügiprotsess peaks lõpule jõudma 2018. aasta alguses, kui saadakse luba konkurentsiametilt. Enne loa saamist ei avalikustata tehingu hinda.

Data Logistics Center tegeleb andmeteenuste ja –keskuste teenuste pakkumistega. Firma opereerib seitset andmekeskust neljas Leedu linnas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755