Neljas Loomehäkk: Eesti sünnipäev, virtuaalreaalsus ja videotööstuse võidukäik

Loomehäki võitjaks tunnistas žürii meeskonna Scope.
Loomehäki võitjaks tunnistas žürii meeskonna Scope.

Pühapäeva, 10. septembri õhtul lõppenud loomemajanduse arendusmaraton Loomehäkk tõi kokku rekordarvu rahvusvahelisi meeskondi ja auhindu. Loomehäki võitjaks tunnistas žürii meeskonna Scope, kes toob lähemate kuude jooksul turule üritusel välja arendatud videotootmistarkvara.

Teise koha sai tiim Japira, kes 48 tunni jooksul töötas välja green screen tehnoloogial põhineva rakenduse Eesti Vabariigi 100 juubeli tähistamiseks. Kolmanda koha pälvis meeskond Sandbox Mafia, kes sai kahe päevaga valmis esmase prototüübi mitme osalejaga liitreaalsusmängule nutitelefonides.

Järjekorras neljandale Loomehäkile registreerus üle 120 inimese viiest riigist.  Lõpuesitlusteni jõudis kokku 11 meeskonda, kelle tööd hindas 8-liikmeline ekspertide žürii. Seekordse Loomehäki üldteemaks oli loov ruum.

Loomehäki kaaskorraldaja, TLÜ Avatud akadeemia ettevõtluspartnerluse koordinaatori ja STARTERcreative programmijuhi Marek Mühlbergi sõnul on Loomehäkil vastutusrikas roll loomemajanduse kui valdkonna populariseerimisel Eestis. „Igal aasta toob meile positiivse üllatuse selle osas kui mitmekülgseid ideid välja käiakse ning mitmete meeskondade puhul avaneb meil ka võimalus pakkuda tuge STARTERcreative programmis“, lisas Mühlberg.

Kaaskorraldaja ja Digitaalse Loovmeedia inkubaatori DIGIX juhi Martin Aadamsoo sõnul on rõõmustav näha esikolmikus virtuaal- ja liitreaalsuse valdkonna meeskondi ja uudseid interaktiivseid lahendusi. „Peale on kasvamas uus põlvkond väga andekaid digitaalse loovmeedia eksperte ning praegune kogemus lubab arvata, et lähiaastail näeme neid suurte ettevõtmiste eesotsas“, märkis Aadamsoo.

Loomehäki jooksul aitasid häkkereid mentorid Kaspar Hanni, Jaanus Juss, Dea Martinjonis, Urmas Reinsberg, Kadri Ugand, Renee Puusepp, Magnus Hillberg ja Aet Rebane. Auhinnad parimatele lahendustele panevad välja Microsoft Eesti, Veebimajutus, DIGIX, Ajujaht, Prototron, EKA, Tallinna Ülikool, Tallinn Music Week, Tallink, Storytek, Veebimajutus ja teised.

Loomehäkki korraldavad digitaalse loovmeedia inkubaator Digix, viie ülikooli eelinkubatsiooniprogramm Edu&Tegu STARTERcreative ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid. "Loomehäkki" kaasrahastatakse Euroopa Liidu tõukefondidest.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Eesti Haigekassa otsib JUHATUSE LIIGET

Eesti Haigekassa

26. märts 2018

Derivco is looking for an AUTOMATION ENGINEER

Derivco Estonia OÜ

15. aprill 2018

Arvamused

Teabevara