Autor: ITuudised.ee • 7. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstVCA uueks juhiks sai Kristjan Kalda

Kristjan Kalda
Alates novembrist jätkab Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsioon (EstVCA) uue juhatusega. Liidu uueks juhatuse esimeheks valiti BaltCapi partner Kristjan Kalda ning juhatus laienes 11 liikmeni. Kristjan Kalda on ka TREV-2 Grupi, Fiteki ja 2017. aasta ettevõtteks ning aasta eksportööriks valitud Magnetic MRO nõukogu esimees.

Lisaks Kaldale on EstVCA uued juhatuse liikmed järgmiseks kaheks aastaks Kalmer Kikas (BPM Capital), Margus Uudam (Karma Ventures), Heidi Kakko (BaltCap Growth Fund), Kaido Veske (Livonia Partners), Martin Hendre (Tera Ventures), Sille Pettai (SmartCap), Antti Perli (Ellex Raidla), Kadri Kallas (TGS Baltic), Mihkel Kolk (Eesti Fondihaldurite Liit) ja Kristel Raidla-Talur (COBALT).

Kristjan Kalda sõnul näevad EstVCA liikmed väga hästi Eesti suhtelist konkurentsipositsiooni võrreldes teiste turgudega, kuna omavad ettevõtteid ja annavad tööd erinevates riikides üle maailma. „Eelkõige näen EstVCA rolli selles, et saame kaasa aidata Eesti investeerimis- ja ettevõtluskeskkonna parendamisele ja konkurentsivõime kasvule, jagades meie liikmete kogemusi ja osaledes seadusloomes,“ sõnas Kalda. 

Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsioon (EstVCA) on 2009. a loodud Eesti era- ja riskikapitali tööstusharu esindajaid ning valdkonna tugiteenuste pakkujaid ühendav organisatsioon, mille eesmärgiks on arendada atraktiivne ning jätkusuutlik keskkond nii era- ja riskikapitalistidele, ettevõtjatele kui ka institutsionaalsetele investoritele. Täna on EstVCA-l 15 põhiliiget ja 23 toetajaliiget. EstVCA põhiliikmete poolt hallatavate varade maht on 880 miljonit eurot. Aastaks 2020 on EstVCA eesmärgiks saavutada liikmete poolt hallatavate varude mahuks 1 miljard eurot. Kokku on Investeerivate liikmete portfellis on 93 ettevõtet, kus 2016. aasta lõpu seisuga töötas 12 383 inimest ning koondkäive ulatus 1,3 miljardi euroni. EstVCA põhiliikmed on Ambient Sound Investments, BaltCap, BPM Capital, Eften Capital, Euroopa Investeerimisfond, Invesco Finance, Karma Ventures, KredEx, LHV Varahaldus, Livoina Partners, SmartCap, Swedbank Investeerimisfondid, Tera Ventures, United Partners ja UP Invest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755