Autor: ITuudised.ee • 9. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA hoiatab: vananenud operatsioonisüsteemid võivad ID-kaardi lukustada

Foto: Pixabay.com
ID-kaardi uuendamise tagasiside näitab, et osa inimestest kasutavad iganenud operatsioonisüsteeme, kus puuduvad vajalikud turvapaigad ning mis ei pruugi toetada uuendatud sertifikaatidega ID-kaarti. Halvemal juhul võib vananenud operatsioonisüsteemide kasutamine kaardi lukustada.

„Aktiivne arvutikasutaja peaks ajakohastama oma arvuti operatsioonisüsteemi (Windows, Apple OSX, Linux) regulaarselt ning jälgima ka seda, mida tootja ise soovitab. Tehnika areneb pidevalt, mistõttu tuleb ka oma seadmeid ajakohastada, et need vastaksid nii turvanõuetele kui ka toimiksid koos teiste seadmete ja süsteemidega nagu näiteks ID-kaart,“ selgitas Riigi Infosüsteemi Ameti eID ekspert-nõunik Mark Erlich.

8. novebriks on ID-kaardi uuendanud üle 166 000 inimese. Suuremal osal ei ole kaardi kasutamisel tõrkeid tekkinud, ent üksikutel on jäänud enda kasutuses olev arvuti ajakohastamata ning vananenud operatsioonisüsteemid on takistanud ID-kaardi kasutamist või on kaardi lukustanud. Selliseid lukustatud kaarte on teadaolevalt 30 ringis. Kaardi taasavamiseks tuleb pöörduda lähimasse Politsei- ja Piirivalveameti teenindusse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755