Autor: Pille Ivask • 12. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ethereumi leiutas Vene päritolu arvutigeenius

Vitalik Buterin
Foto: By Romanpoet - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49232633
Tänavu bitcoini kõrval võimsat tõusu näidanud ethereumi leiutas 23aastane Vene päritolu arvutigeenius Vitalik Buterin.

Kui ethereumi väärtusest ning kibekiirest kasvust on tänavu palju räägitud, on ehk vähem teada see, et selle krüptoraha leiutas Vene päritolu 23aastane Vitalik Buterin.

Buterin sündis Venemaal ning kasvas üles Kanadas. Praeguseks on noormees kolinud juba Šveitsi, kus asub ka Ethereum Foundation. Buterin töötab seal peateadurina ning juhib Foundationi uuringumeeskonda.

Kui bitcoini looja on siiani saladus – teatakse vaid, et selle on leiutanud isik või grupeering Satoshi Nakamoto -, on Buterin meedias üsnagi aktiivne. Tal on Twitteri konto ning ta külastab erinevaid konverentse. Teda on iseloomustatud kui poissi, kes ei püsi kodus ning kes armastab reisida. Teda peetakse eranditult väga andekaks noormeheks ning eriti kiidetakse ta head matemaatilist taipu. Mõningast tähelepanu on meedias pööratud ka tema mõnikord julgetena tunduvatele moevalikutele.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755