Autor: ITuudised.ee • 2. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deloitte: Eesti tarkvarafirma Kesk-Euroopa kiiremini kasvavate tehnoloogiaettevõtete seas

Foto: Mai Kand, Scoro värbaja
Eesti tarkvarafirma Scoro Software tõstetakse Deloitte Technology Fast 50 raportis esile kui üks kiiremini kasvavaid tehnoloogiaettevõtteid Kesk-Euroopas. Scoro pälvis koha 353% käibekasvuga aastatel 2013-2016.

Deloitte Technology Fast 50 programm tunnustab teenuste ja tootearendusse investeerivaid ning kiiresti laienevaid tehnoloogiaettevõtteid. Programmis osalemiseks peab vastama mitmetele kvalifitseerimistingimustele ning auhinna saajad selgitatakse välja viimase nelja aasta käibe kasvu % järgi. Selle aasta Deloitte Fast 50 edetabelis domineerivad ettevõtted infotehnoloogia ja digilahenduste sektorist (39) ja interneti, meedia ja telekomi sektorist (10).

“Ettevõtted, kes tänavu edetabelisse pääsesid, on innovaatorid, kelle kiire kasv on uuenduslike tehnoloogiate kasutamise, progressiivse mõtteviisi ning tugeva meeskonnatöö poolt toetatud sihikindla juhtimise tulemus. On märkimisväärne, et enamus selle aasta Deloitte Fast 50 ettevõtetest, sealhulgas Scoro, on oma tegevust laiendanud Kesk-Euroopa regioonist väljapoole. Meil on väga hea meel näha selle aasta pingereas ka Eesti ettevõtet ning loodame, et tunnustus ja Deloitte’i rahvusvaheline võrgustik avavad neile uusi võimalusi ning aitavad kaasa senise eduloo jätkumisele,” kommenteeris Monika Kallas, Deloitte Advisory juht.

“Tehnoloogia pidev areng ja masinõppe võimalused muudavad peagi kõiki äriprotsesse ning meie seniseid tööharjumusi. Paljud ettevõtted ei ole valmis nii suurteks muutusteks, kuna struktuur oluliste protsesside ja info haldamiseks on puudulik või olematu. Scoro toob ühte süsteemi kokku kõik tööriistad, mida on vaja ettevõtte edukaks juhtimiseks ning loob tugeva baasi, millele ehitada järgmise põlvkonna lahendusi,” lisas Scoro Software kaasasutaja ja tegevjuht  Fred Krieger.

Selle aasta Deloitte Fast 50 edetabelisse pääsenute keskmine käibe kasv viimase nelja aasta jooksul on rekordiliselt 1127%. “Deloitte Fast 50 ettevõtete keskmine käibe kasvumäär ületab 1000% juba teist aastat järjest, mis viitab sellele, et Kesk-Euroopa tehnoloogiaettevõtete kasv keskpikas perspektiivis kindlasti jätkub”, ütles Monika Kallas Deloitte’st. Fred Kriegeri sõnul on Scoro kiire kasvu taga tugev tiim ja selle pühendumine keeruliste probleemide lahendamisele. “Fookus pidevale tootearendusele ja võimalikult tervikliku lahenduse pakkumisele on aidanud meil jõuda klientideni enam kui 40 riigis ning püstitada üha suuremaid eesmärke,” lisas ta.

Deloitte Technology Fast 50 edetabelis on sellel aastal esindatud 11 riiki ning esikoht kuulub Tšehhi online lennureiside broneerimisteenuse pakkujale Kiwi.com. Firma 7165% kasv annab alust arvata, et eesmärk aastaks 2021 saada üheks maailma juhtivatest online reisiteenuse pakkujatest võib olla täiesti realistlik. Leedust pääsest Deloitte Technology Fast 50 edetabelisse 6 ettevõtet (Deeper, Good One, Invense, TV games, Adeo Web, TeleSoft) ning Lätist üks (EasyOne).

Deloitte Technology Fast 50 programmi ning edetabelis koha pälvinud ettevõtetega saab tutvuda SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755