Autor: Lauri Teder • 5. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple suudab Dialogi kiipe peagi ise toota

Foto: Pixabay.com
Briti-Saksa tehnoloogiafirma Dialog Semiconductor tunnistas, et ettevõtte peamine klient Apple suudab Dialogi tarnitavaid kiipe peagi iseseisvalt toota, vahendab CNN.

Varem on kiibitootja püüdnud Apple'i tootmisvõimekusega seotud muresid pigem leevendada, mistõttu on ettevõtte seekordne avameelsus märkimisväärne. Firma hinnangul on USA tehnoloogiahiiul piisavalt ressursse ja piisav võimekus, et asuda Dialogi pakutavaid energiahalduskiipe juba lähemate aastate jooksul ise tootma.

Saksa pangandusettevõtte Hauck & Aufhauser analüütiku Tim Wunderlichi prognoosi kohaselt toob suurkliendi kadumine Dialogile 2019. aastast alates kaasa müügikäibe languse, kasumimarginaali vähenemise ja ajude väljavoolu. Mullu moodustasid Apple'ilt saadud tulud 74% Dialogi müüginumbritest.

Möödunud nädalal kirjutas väljaanne Nikkei Asian Review, et Ränioru hiid võib omaenda energiahalduskiipide tootmiseni jõuda juba järgmisel aastal, kuid Dialog neid kuuldusi ei kinnitanud. Firma esindaja sõnul peetakse Apple'iga praegu läbirääkimisi 2019. aasta toodete müügilepingute üle.

Dialog Semiconductori Frankfurdi börsil noteeritud aktsia vajus esmaspäeval ligi 23% madalamale.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755